Home Blog Houten vloeren

Houten vloeren

45
0

Een houten vloer kan erg mooi uitkomen in je woning. De naam zegt het eigenlijk al, het is een vloer gemaakt van hout. Je zal in een woning direct zien dat het van hout is, omdat iedereen het materiaal kent. Het is dan ook een zeer geliefde vloer. Vele mensen zouden graag zo’n vloer in een woning hebben liggen. Toch zijn er bepaalde dingen handig om te weten voordat je deze keuze maakt. 

Verschillende soorten hout

Je hebt een hele hoop verschillende houten vloeren, bijvoorbeeld van een lokale houten vloeren Amsterdam leverancier. Dit gaat van parket tot massief houten vloeren. Elke houten vloer heeft zijn eigen eigenschappen. Zo is bijvoorbeeld een planken vloer een eenvoudige vloer om in je woning neer te leggen. Een planken vloer is dan ook eerder aan te raden om zelf neer te leggen dan een parket vloer. 

Omdat er zoveel verschillende soorten vloeren zijn, is het handig om van tevoren te gaan kijken wat voor een houten vloer je zal willen hebben. Er zijn er zoveel, dat het fijn kan zijn om er advies over te vragen. Op die manier kom je er vanzelf achter wat wel en niet in je woning zal gaan passen. Dit zal sterk kunnen verschillen. 

Onderhoud

Het is handig om te weten wat voor een soort onderhoud je aan een vloer moet doen. Als je dit niet weet, weet je ook niet of het nog meer tijd en geld gaat kosten. Dagelijks en wekelijks heeft een houten vloer niet een speciaal soort onderhoud. Het is handig om regelmatig te stofzuigen en te dweilen, maar voor de rest hoef je niet zoveel te doen. 

Verder is het wel verstandig om ieder jaar de vloer een grote beurt te geven. Dit kun je doen door in de olie of in de was te zetten. Op die manier blijft de vloer een veel langere tijd mooi en weet je zeker dat er minder krassen ontstaan. Uiteraard is de keuze aan jezelf of je dit zal willen doen of niet, maar de meeste mensen met een houten vloer doen dit elke jaar om alle problemen een stap voor te blijven.