Blog

wat doet een bouwopruimer

Wat verdient een bouwopruimer?

Als je op zoek gaat naar vacatures, kan je de vacature als bouwopruimer met grote kans tegenkomen. Om te bepalen of de vacature iets voor je is zijn meerdere aspecten belangrijk. Zo wil je natuurlijk weten wat je in de functie precies gaat doen én wat je daarbij per maand of per week kunt verdienen.

In dit artikel geven we je meer inzicht in de werkzaamheden en verdiensten van een bouwopruimer. Bij binckwerk kun je terecht voor passende vacatures. Lees snel verder om meer over het beroep te weten te komen.

Dit doe je als bouwopruimer

De naam zegt het eigenlijk al. Een bouwopruimer zorgt ervoor dat een bouwterrein schoon en opgeruimd blijft. Dit draagt bij aan de veiligheid in de bouw. Tijdens het werk kun je bezig zijn met het opruimen van bouwafval en het verplaatsen van materialen, machines of gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van restmateriaal en het scheiden van het afval. Met jouw bijdrage kunnen werkzaamheden in de bouw soepel en veilig verlopen.

Het fijne is dat er geen ingewikkelde opleiding aan vooraf hoeft te gaan. Al kun je niet helemaal werken zonder diploma. Wat je namelijk wel op zak moet hebben, is een VCA diploma. Hiermee ben je bevoegd de werkzaamheden uit te voeren. Op het moment dat je al enige ervaring hebt in de bouw kan dat voor werkgevers een pre zijn. Daarnaast vinden sommige werkgevers het fijn als je in bezit bent van een rijbewijs.

Verdiensten als bouwopruimer

Wil je aan de slag gaan als bouwopruimer? Dan kun je de volgende verdiensten verwachten. Op basis van een 40 urige werkweek kun je maandelijks rond de 2400 euro verdienen. Over het algemeen een prima uurloon. Het precieze bedrag is afhankelijk van het contract bij je werkgever en de werkzaamheden die je uit gaat voeren.

Reiskosten worden in de meeste gevallen ook vergoed. Daarvoor wordt in het contract vaak een vast bedrag afgesproken. Dit kan een vergoeding per kilometer zijn of een bedrag van de reis die je normaal aflegt. Ook als je kosten voor openbaar vervoer maakt kunnen die door de werkgever worden vergoed.

Waar je daarnaast mogelijk op kunt rekenen, is vervoer van de zaak. Als het het werk makkelijker maakt kan het zijn dat de werkgever een auto, fiets of ander vervoersmiddel voor je regelt in het kader van mobiliteit. Dit zijn zaken waar je met werkgevers over in gesprek kunt gaan. 

Het gebruik van natuurlijke materialen is populairder dan ooit

De kans is erg groot dat je veel waarde hecht aan een duurzaam leven en goed wilt zijn voor de planeet. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat het gebruik van natuurlijke materialen populairder dan ooit is. Natuurlijk materialen zorgen voor een gezonde leefruimte en zorgen ook nog eens voor een erg aangename balans in huis. Redenen genoeg dus om je hier wat verder in te gaan verdiepen voor jouw woning.

Leem staat bekend als een 100% milieuvriendelijke stof 

Een voorbeeld van een bekend natuurlijk materiaal, is leem. Leem staat bekend als een 100% milieuvriendelijke stof. Ook heeft het een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen. Daarnaast is er een enorm breed aanbod op het gebied van kleur. Hierdoor is er ook voor jouw persoonlijke smaak een geschikte kleur te vinden. Ook gaat het materiaal erg goed samen met wandverwarming en de stuc bevat geen chemische toevoegingen. Het materiaal droogt krimpvrij op, dempt geluid en is erg makkelijk zelf aan te brengen.

Dit zijn de voordelen van het gebruik van leemstuc

Het is helemaal niet zo gek dat leemstuc vandaag de dag gewilder dan ooit is. Het materiaal wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt voor de afwerking van huizen. Het materiaal is een combinatie van  zand, klei en silt en koelt de ruimte hierdoor van nature. Ideaal dus voor binnengebruik in woon- en slaapkamers of voor het kantoor.

Leemverf is erg makkelijk aan te brengen op de muur

Naast leem en leemstuc, heb je ook de keuze uit leemverf. Dit materiaal is erg makkelijk zelf aan te brengen en is ook nog eens erg aantrekkelijk geprijsd. Net zoals bij het stuc, is ook de verf in een breed scala aan kleuren te bestellen.  In veel gevallen kun je ook in het begin eerst een tester bestellen. Je kunt op deze manier een klein oppervlak van de muur bij jou in huis voorzien van de kleur verf. Zo weet je helemaal zeker dat de kleur die je uitzoekt, helemaal aansluit op het beeld dat je in gedachten hebt.

Hoe leg je kliklaminaat?

Loop jij al een tijdje met het idee om een nieuwe vloer aan te schaffen en wil je deze graag zelf leggen om kosten te besparen? Dat kan! Uiteraard hebben we het dan niet over het aanbrengen van een beton gietvloer of een andere complexe vloer, maar een laminaatvloer is doorgaans prima door iedereen te leggen. Vooral wanneer je kiest voor kliklaminaat, dan kun je met het juiste gereedschap en het volgen van de juiste stappen prima je eigen vloer leggen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het je een hele hoop geld scheelt, maar het geeft je ook een voldaan gevoel dat je dit zelf hebt gerealiseerd. Dus wil jij zelf kliklaminaat leggen, dan hebben wij enkele tips voor je!

Acclimatiseren

Wil jij zelf kliklaminaat leggen, dan is het belangrijk dat je de vloer naar aanschaf op temperatuur laat komen. Doordat vloeren vaak in een koude opslag liggen en het materiaal bij temperatuurschommeling kan gaan werken, is het belangrijk het kliklaminaat voordat je begint minimaal 48 uur in de ruimte te laten liggen waar deze uiteindelijk ook gelegd gaat worden. Dit zorgt er namelijk voor, dat de planken tijdens het leggen doordat ze opwarmen verder gaan uitzetten. Dit zorgt namelijk voor hobbels in je vloer en dat is iets wat je absoluut niet wilt!

Ondervloer

Voordat je begint met de uiteindelijke vloer, is het belangrijk dat je ondervloer vlak is. Niet alleen heeft een goede ondervloer invloed op de uiteindelijke kwaliteit van het gelegde kliklaminaat, maar zorgt het er ook voor dat het geheel geluiddempend is. Wel zo fijn wanneer je in een flat of appartement woont op de 1e verdieping. Ook heeft de ondervloer een isolerende werking. Dit kan ervoor zorgen dat jij je thermostaat tot wel 2 graden lager kunt zetten, ideaal vind je niet?

Het begin

Wanneer alles geregeld is, is het tijd om te beginnen met het leggen van kliklaminaat. Je begint altijd in een hoek en werkt vanaf hier door naar het einde van de kamer. Je zult merken dat je een stukje overhoudt. Dit stuk snijd je netjes af, bij voorkeur met een laminaatsnijder voor een strakke afwerking. Vervolgens gebruik je dit stuk om aansluiten aan het begin weer verder te gaan. Op deze manier verspringen de planken en zorgt dit voor een zogenoemd ‘wild verband’.

gietvloer voor thuis

Gietvloer voor thuis

Een gietvloer, steeds vaker zien we dat deze vloer terugkomt in ons hedendaagse interieur, zeker in een industrieel interieur. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want waar in het verleden voor een dergelijke vloer werd gekozen in een garage of andere bedrijfsruimte zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Naast dat een gietvloer voor thuis enorm veel voordelen biedt, heeft het ook enkele nadelen. Het is daarom van belang, dat wanneer jij de keuze maakt welke vloer jij in huis wilt je goed alle voor- en nadelen voor jezelf in kaart brengt. In dit artikel gaan we verder in op zowel de voor- als nadelen van deze vloer.

De voordelen van een gietvloer voor thuis

Eén van de grootste voordelen van een gietvloer voor thuis, is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. De vloer is in tegenstelling tot een laminaatvloer volledig naadloos. Dit bekent dat er geen vuil in de naden kan gaan zitten. Je kunt de vloer dus eenvoudig stofzuigen en dweilen omdat je dus geen naden hebt waar het vuil in kan gaan zitten. Ook ziet de vloer er strak en modern uit, zeker in combinatie met zwarte stopcontacten.

De nadelen van een gietvloer

Helaas heeft een gietvloer voor thuis ook enkele nadelen, zo zijn ze niet krasvrij en is het aanbrengen van een gietvloer een tijdrovende klus. Het kan tot wel een aantal dagen duren alvorens de volledige vloer gereed is. Daarnaast is een gietvloer ook bij prijzig.

Is een gietvloer krasvrij?

Ondanks dat een gietvloer stevig, sterk en ook duurzaam is en tegen een flinke stoot kan, is het zeker mogelijk dat deze vloer krassen kan krijgen wanneer je ze niet goed beschermd. Om ervoor te zorgen dat jij je gietvloer goed beschermd is het zaak regelmatig het vuil van de grond te verwijderen. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer jij een steentje op de grond hebt liggen en je hierover heen loopt, dit kan zorgen voor krassen.

Wat kost een gietvloer?

Wanneer je kiest voor een gietvloer, dan moet je er rekening mee houden dat de kosten flink kunnen oplopen. Waar je voor een eenvoudige laminaatvloer 5 – 15 euro per m2 betaald, kan dit bij een gietvloer oplopen tot wel 80 euro per m2. Afhankelijk van de oppervlakje van je woning kan deze prijs nog wel wat zakken. Wanneer je +/- 100 m2 afneemt, dan zit de prijs op 65 – 70 euro per m2.

beton cire

Beton cire gietvloer

Ben jij opzoek naar een stoer ogende vloer? Dan is een gietvloer van beton cire een echte aanrader. Beton cire, ook wel betonstuc genoemd, bestaat uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Deze vloer is in allerlei verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar en zorgt voor een echte stoere look in iedere ruimte. Ook is beton cire erg populair op bijvoorbeeld muren. Van zichzelf is de beton cire gietvloer niet waterdicht. Het is daarom van belang dat je deze vloer goed behandeld.

Geschikte ondervloer voor beton cire

Wanneer je graag een beton cire gietvloer wilt hebben, dan is de ondervloer van groot belang. Bij voorkeur is beton cire het beste aan te brengen op een vlakken betonnen vloer. Ook kan beton cire worden aangebracht op lewisplaten. Heb je een houten ondervloer, dan zal je deze er vervelend genoeg toch echt eerst uit moeten halen. Wat van belang is, is dat de ondergrond vlak is.

Hoe breng je een beton cire vloer aan?

Het aanbrengen van een gietvloer van beton cire neemt nog als de nodige tijd in beslag. Het hele traject van A tot Z kan tot wel ruim een week in beslag nemen. Dit komt doordat de vloer opgebouwd dient te worden in lagen, je kunt je voorstellen dat iedere laag eerst zou moeten drogen.

Stap 1: Je zorgt ervoor dat de ondergrond geschikt is voor de beton cire. Dit kan door het uitvlakken met egaline.

Stap 2: Je brengt de eerste laag beton cire aan met een grove structuur.

Stap 3: Je laat het geheel drogen voor een periode van minimaal 2 uur

Stap 4: Als de vloer droog is, dan breng je de volgende laag aan met fijne structuur.

Stap 5: Dit laat je vervolgens een dag (24 uur) drogen.

Stap 6: Je schuurt de vloer zodat hij egaal is.

Stap 7: Vervolgens laat je het geheel een week drogen.

Stap 8: Is de vloer goed droog, dan is het tijd voor het impregneren van je vloer en vervolgens een beschermende laag (coating) aan te brengen om het geheel af te werken.

Hoe houd ik mijn vloer schoon?

Wanneer jij je vloer wilt schoonmaken, dan is dit aan te raden te doen met een allesreiniger. Let er wel op dat deze allesreiniger geen chloor of bleekmiddelen bevat. Dit kan ervoor zorgen dat je vloer minder gaat glimmen, iets wat je natuurlijk ten koste van alles wilt voorkomen.

kliklaminaat zelf leggen

Kliklaminaat zelf leggen

Ben jij toe aan een nieuwe vloer of wil je gewoon iets anders? Dan zijn er verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Een erg populaire variant is kliklaminaat. Kliklaminaat kost meestal tussen de 5 – 15 euro per vierkante meter. Wil jij het geheel financieel beperken, dan kan het handig zijn zelf je vloer te leggen. Voor de één een enorme uitdaging, voor de ander een eenvoudig klusje. Toch is kliklaminaat zelf leggen helemaal niet zo lastig om te doen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit waar je op moet letten en hoe het in z’n werk gaat.

Wat is kliklaminaat?

Om te kunnen bepalen of jij kliklaminaat zelf leggen kunt, is het goed te weten wat het exact is. Kliklaminaat bestaat uit verschillende lagen die worden geperst tot een plank zoals we deze kennen. Het mooie aan laminaat, is dat deze vaak dezelfde look heeft als een houten vloer. Een houten vloer is natuurlijk een flink stuk duurder en daarentegen ook stukken moeilijker om te leggen. Het grote voordeel aan een kliklaminaat vloer, is dat je deze planken middels een clicksysteem eenvoudig in elkaar klikt.

Hoe kan ik kliklaminaat zelf leggen?

Wanneer jij de keuze hebt gemaakt voor kliklaminaat, dan is het prima te doen om dit zelf te leggen. Hoe je dit kunt doen, leggen we je hier stap voor stap uit.

  1. Begin in de hoek

Wanneer je begint met het leggen van kliklaminaat, dan is het belangrijk dat je rustig de tijd neemt voor de eerste stroken laminaat die je legt. Daarom is het verstandig eerst in de hoek te beginnen. Op deze manier kun jij rechte banen leggen en is de basis gelegd voor de rest van de ruimte.

  • Het verband

Wanneer jij begint te leggen, dan zul je al snel merken dat je aan het eind van de muur een stuk plank overhoudt. Deze zaag je af en met deze plank begin je vervolgens de volgende baan. Op deze manier verspringt het geheel en creëer jij een mooi effect.

industrieel vloerkleed

Perfecte vloerkleden bij je industriële gietvloer

Heb je een prachtige industriële gietvloer? Dan is dit artikel wat voor jou. Ik ga in dit artikel namelijk wat mooie ideeën geven voor vloerkleden die hier perfect bij passen. Een vloerkleed kan je woning een heel stuk gezelliger maken en zorgt voor een stuk van de aankleden. Door een vloerkleed aan je interieur toe te voegen creëer je een sfeervoller huis. Dit is natuurlijk belangrijk, want een huis moet zeker gezelligheid en sfeer uitstralen om er lekker te kunnen wonen.

Industriële vloerkleden

Bij deze woonstijl staan de materialen als hout, beton en staal centraal. Een vloerkleed met een stoer en strak ontwerp past dus perfect binnen deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekig kleed. Dit combineert goed met de moderne, strakke meubels binnen je industriële woonstijl. Als je juist op zoek bent naar wat afwisseling kun je ook goed voor een wat minder strakke vorm kiezen zoals rond of ovaal. Dit zal wat meer opvallen, maar is hierdoor niet minder passend en mooi. Je ziet binnen deze stijl ook veel industriele vloerkleden van jute terug. Jute is een natuurlijk materiaal dus dit combineert ook mooi met de andere meubels en accessoires.

Kleuren

Bij de robuuste woonstijl zie je vaak de kleuren zwart, bruin, wit, grijs, groen en blauw terug. Deze kleuren komen daardoor ook vaak terug in de industriele vloerkleden. Als je bijvoorbeeld de kleuren grijs, wit en blauw in je interieur hebt zitten is het gaaf om een blauw vloerkleed aan te schaffen voor op je grijze gietvloer. Deze kleuren combineren dan allemaal mooi met elkaar en het vloerkleed is dan een mooie toevoeging aan het gehele interieur.

Hopelijk heb je iets gehad aan de tips die ik hierboven genoemd heb en kun je een mooi industrieel vloerkleed gaan uitzoeken die past bij jouw gietvloer en bij de rest van jouw industriële woning.

Tuinmeubels voor de zomer

Het voorjaar begint en langzaam weten de eerste zonnestralen hun weg naar de aarde te vinden. De vogeltjes beginnen weer te fluiten en mensen zijn vrolijk. Dit betekent, dat we ons langzaam zullen moeten gaan voorbereiden op de zomer. Dat betekent dat het tuinstel weer van zolder gehaald moet worden. De éénjarige bloemen weer vervangen moeten worden en de heg bijgeknipt dient te worden. Wanneer we willen genieten van de heerlijke zon, dan is het wel zo fijn dat we dit kunnen doen op een comfortabele (lig)stoel. Het is dus belangrijk dat jij je tuinmeubelen goed voor elkaar hebt. Afhankelijk van jouw smaak, stijl en mogelijkheden hebben we hier de verschillende mogelijkheden tuinmeubels voor de zomer voor je op een rijtje gezet.

Lounge set

Als we het hebben over tuinmeubels voor de zomer, dan komt een lounge set waarschijnlijk als eerste in je op. Zo is een lounge set bij uitstek geschikt voor iedere tuin en gelegenheid. Of je nu een feestje hebt, een barbecue geeft of gewoon even heerlijk wilt zitten, een lounge set mag dan natuurlijk niet ontbreken in jouw tuin. Je kunt kiezen voor een lounge set met tafel, maar ook voor een lounge set zonder tafel. Daarnaast heb je allerlei verschillen soorten, maten en kleuren. Wanneer je een landelijke tuin hebt, dan is een robuuste houten lounge een perfecte keuze. Kortom, er is altijd een lounge set welke past bij jouw smaak en stijl.

Ligstoel

Wanneer maximaal wilt genieten van de heerlijk zon, dan mag een ligstoel absoluut niet ontbreken in jouw tuin! Helaas zien we nog te vaak dat mensen het zichzelf niet gunnen om er eentje aan te schaffen. Ze kunnen immers ook op een stoel zitten en een andere stoel gebruiken voor de benen. Toch is het zitcomfort van een ligstoel in tegenstelling tot een normale stoel niet met elkaar te vergelijken. Dus heb jij de ruimte in je tuin, dan is dit een echte aanrader. Zo kun jij optimaal genieten van het heerlijke zomerse weer.

Conclusie

Wanneer jij optimaal wilt geniete van het heerlijke weer in je tuin, dan mogen goede tuinmeubels absoluut niet ontbreken. Het is eenmalige misschien een flinke uitgave, maar je zult hier absoluut geen spijt van krijgen.

voordelen pvc vloer

PVC vloer

Een pvc vloer bestaat volledig uit verschillende lagen kunststof. Er is tegenwoordig heel veel keus en bijna niet te onderscheiden van hout. Doordat het zeer gebruiksvriendelijk is, wordt het in steeds meer huishoudens gelegd.

Lang plezier

Het materiaal waarvan pv vloeren worden gemaakt, is heel sterk. Hierdoor gaat het lang mee. Het heeft een speciale toplaag waardoor er minimale beschadigingen ontstaan door slijtage. Mocht je toch een beschadiging hebben dan is dit gemakkelijk te verhelpen door het vervangen van een strook.

Makkelijk in onderhoud

Pv vloeren hebben een gladde oppervlakte. Het is gemakkelijk te reinigen door met regelmaat te stofzuigen en te dweilen. Dweilen kun je met kraanwater zonder toegevoegde schoonmaakmiddelen.

Wil je toch een reinigingsmiddel gebruiken kies dan voor een middel dat geschikt is voor je vloer. Dit zijn producten op natuurlijke basis. Een schoonmaakmiddel met zeep zorgt ervoor dat je doffe plekken krijgt en de vloer glad wordt.

Geluiddempende vloer

Doordat pv vloeren uit verschillende lagen bestaat, is het geluiddempend. Woon je in een gehorig huis of heb je kleine kinderen dan is het een zeer geschikte vloer.

Je hoeft niet meer zachtjes door het huis te lopen omdat de onderburen je anders horen lopen en je kinderen kunnen gerust heerlijk spelen op de vloer zonder dat ze hier overlast van hebben. Liggen de kinderen op bed dan kun je normaal leven want ze zullen gewoon doorslapen.

Een waterbestendige vloer

Doordat het een kunststof vloer is hoef je niet bang te zijn als er vocht over heen gaat. Pv vloeren kunnen hier heel goed tegen. Ze zijn zelfs geschikt om in natte ruimtes zoals een badkamer te leggen.

Vloerverwarming en een pvc vloer

Pv vloeren zijn gemaakt van een materiaal dat goed warmte doorlaat en warmte vasthoudt. Hierdoor is het zeer geschikt voor je vloerverwarming. Je zult heerlijke warme voeten hebben in de winter!

Plakplinten zijn niet nodig

Bij laminaat moet er langs de muren ruimte vrijgehouden worden waardoor je altijd moet afwerken met plakplinten. Pv vloeren kunnen strak tegen de muur gelegd worden. Een plakplint is hierdoor niet nodig.

visgraat vloer

Visgraat vloer

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vloeren waar je uit zal kunnen kiezen. Een visgraat vloer is er daar één van. Een vloer kiezen is voor iedereen anders. Niemand heeft hetzelfde huis en dezelfde inrichting. Daardoor kan het lastig zijn om een vloer te kiezen. Visgraat vloeren is in veel gevallen een goede optie, maar dan moet je wel weten wat het precies inhoudt. 

Wat is een visgraat vloer?

Een visgraat vloer wordt steeds populairder. De vloer is te herkennen aan het feit hoe hij neer gelegd is. Een visgraat vloer wordt namelijk anders gelegd dan de meeste andere vloeren. De planken zijn vrij klein en worden haaks op elkaar gelegd. Daardoor krijg je een visgraat. Zo is een visgraat bekend van het haken of een visgraatvlecht. Dit wordt ook op dezelfde manier gedaan. 

Een visgraat vloer kan daardoor een behoorlijk klus zijn om neer te leggen. Dit is de reden dat de meeste van dit soort vloeren door vakmannen worden gelegd. Je ziet direct dat er heel veel tijd in moeite in gaat zitten als je de vloer ziet. Daarom is het belangrijk om altijd goed onderzoek te doen naar een soort vloer. Soms kost het meer tijd dan dat je oorspronkelijk zal denken. 

PVC of laminaat 

Het voordeel van een visgraat vloer is het feit dat jezelf kan kiezen wat voor een materiaal het wordt. Je kan kiezen tussen PVC en laminaat. Het is dus een keuze tussen twee verschillende materialen. Niet iedereen kan deze keuze makkelijk maken. Daarom zal je altijd advies kunnen vragen aan een vakman. Een vakman kan je precies uitleggen wat wel en niet mooi is in een bepaalde ruimte. 

Uiteraard kun je ook zelf gaan kijken wat je mooi en goed lijkt. Het is dan verstandig om eerst alles goed uit te zoeken, voordat je zomaar iets gaat doen. Op die manier kun je voorkomen dat er in het proces iets mis zal gaan. Dit kan namelijk nog behoorlijk wat gaan kosten en dat wil je uiteraard niet. Dat zal zonde zijn van het geld wat je er in steekt.